Alla inlägg under januari 2015

Av puckolina - 18 januari 2015 21:22

Min tanke var ju att räkna de saker som tillfördes och som rensades ut på olika sätt månad för månad. Men eftersom jag ska flytta relativt snart och eftersom allt som har hänt har skapat ett enormt behov hos mig att städa så kommer det inte att bli så exakt. Det är jobbigt nog att bara plocka ihop och rensa ut, att dessutom räkna varje sak blir för mycket. 


Idag åkte i alla fall äntligen julsakerna ner i sin kartong och ner i källaren. Medan jag ändå var på gång så slängde jag en 5-6 grejer av julsakerna som är för gammalt och slitet för att behållas. 


En kasse med hundsaker ska slängas. Framför allt leksaker och gamla reflexselar som är trasiga. 


Sedan tidigare har jag 2 banankartonger med böcker (kanske 30-40 st.) som jag har försökt sälja men som nu ska iväg till välgörenhet. + 2 banankartonger till och en ikea-kasse med andra pryttlar som inte heller blivit sålda på flera loppisar och som nu ska iväg till välgörenhet. Sen när jag väl får iväg dem.. det är en annan sak. Inom en vecka är målsättningen. :)

Av puckolina - 15 januari 2015 20:48

Första uppdateringen blir + 6 saker i detta hemmet. 


Jag har införskaffat 8 saker, varav:

6 träningskläder och skor. 

2 tidningar. 


Jag har slängt 2 saker, varav:

1 par sockar. 

1 tidning. 

Av puckolina - 14 januari 2015 23:09

Men saker har hänt som är minst sagt jobbiga. 


Det är inget jag vill skriva om öppet, ärligt talat så trivs jag rätt bra med det håll bloggen har tagit. Vissa saker pratar jag om irl med vänner och familj. Andra saker, som t.ex pengar, håller jag helst för mig själv och då är en anonym blogg ett bra ställe att ventilera de tankarna på. 


Nu mer än någonsin har jag verkligen ett behov av att koncentrera mig på de små sakerna i livet. Vart pengarna tar vägen. Om jag köper, inte köper eller slänger saker. Hur det går med mina mål för veckan.. Små bagateller som hindrar mig från att bryta ihop, som ger tankarna något annat att syssla med. 


Som vanligt när jag mår dåligt så kan jag inte äta utan lever på cocacola och kaffe. Det är verkligen inte konstruktivt, men det får vara så ett tag. Den här veckans mål - att äta frukost varje dag, kommer självklart därför inte att uppfyllas. Jag är glad om jag får i mig någonting per dag. Eftersom jag inte äter så kan jag inte träna. Det är två veckor sedan jag gjorde det senast och jag har en vag förhoppning om att kunna ta mig iväg till helgen eller nästa vecka. Kanske, jag måste kunna äta och sova först. Budgeten kommer definitiv inte att hållas både på grund av totalt oplanerade kostnader på flera tusen, och på att jag måste hålla mig sysselsatt och träffa människor och det innebär kostnader. Å andra sidan så är det jag helst av allt vill göra nu är att jobba, så lönen de närmsta månaderna kommer att bli bra. Jag har också börjat snusa igen, fjantigt, men återigen - så får det helt enkelt vara. 


Inte så upplyftande läsning, men så blir det ibland. 

Av puckolina - 9 januari 2015 19:25

Med flera dagar till godo så är veckans mål avklarat. Jag valde att läsa en gammal bok som jag läst flera gånger förut, men varit sugen på att läsa om ett tag eftersom den handlar om relationer som blir bra till slut (chick-lit). Som vanligt var det verkligen inga problem så fort jag kom in i det, snarare hade jag svårt att lägga den ifrån mig. 


En sak som verkligen verkar fungera för mig är att jobba med kalendern. Att skriva upp vad jag ska göra gör att det blir gjort. Jag måste självklart vara försiktig eftersom en massa uppskrivna saker som sedan inte blir av bara gör mig deprimerad, men lägger jag ribban på en lagom nivå så fungerar det faktiskt. 


Jag vet att många använder kalendern i mobilen eller paddan och att det fungerar bra för dem. Men själv måste jag ha en fysisk kalender där jag skriver med penna (det blir verkligare då) som gärna får ligga öppen på bordet så att jag ser den hela tiden. Då blir den ett levande instrument där saker skrivs upp och bockas för och som hjälper mig att resa mig ur soffan och faktiskt göra någonting. 

Av puckolina - 7 januari 2015 14:54

Idag kom årsbeskedet från CSN och i år ska jag betala tillbaka 572 kr / mån. 16 kr mer än vad jag gjorde förra året och med lite, lite lägre ränta så blir det en lite högre summa som faktiskt går till skulden. 


I nuvarande prognos är jag skuldfri om 19 år..  Känns inte jättekul även om det är ett "bra" lån. Det är ändå omkring 7000 per år som jag hade kunnat göra något roligare för. 


Att extraamortera är självklart inte aktuellt i nuläget, men det ska nog bli det inom en inte alltför avlägsen framtid. 

Av puckolina - 5 januari 2015 11:30

Nu har jag skrivit om mina övergripande mål för året, där ekonomin självklart är det som är mest konkret. Mer specifika mål för varje månad har jag ännu inte, men det kommer säkerligen att komma det också. Veckomål däremot, det tror jag kan vara en ypperlig ide. Inga stora saker, utan bara små saker som jag gärna ser blir av istället för att ständigt skjutas upp till "en annan dag". 


Den här veckans mål är att läsa en bok. 


Fjuttigt och fjantigt? Säkerligen. Men jag som en gång tiden kunde sluka en bok om dagen och ligga vaken till fem på morgonen bara för att jag inte ville sluta läsa har helt tappat bort det. Jag vet inte när jag läste en bok senast, trots att jag alltid tänker att jag ska göra det och fortfarande köper böcker. 


Men inte den här veckan, den här veckan ska det banne mig bli av. Jag vet ju att när jag väl börjar läsa så kommer lusten tillbaka, jag ska bara se till att jag lägger mig i soffan och gör det också. 

Av puckolina - 5 januari 2015 08:10

Ett litet delmål uppnått och nu är jag helt skuldfri förutom CSN. Såå skönt. :)

Av puckolina - 4 januari 2015 17:57

För tredje veckan har det bara blivit ett enda riktigt träningspass, ett indoor walking pass på 40 minuter. Dessutom har det bara blivit tre långpromenader på sammanlagt 1,6 mil på hela veckan (de promenader som räknas är + 1 h / + 5 km). 


Vad ska jag skylla på då? Vädret framför allt, jag är faktiskt jättesugen på att jogga, men det går inte eftersom det är blixthalka ute. Nyår förstås, inga pass på gymmet de dagar jag har varit ledig. Mycket på jobbet och sömnlöshet. Träning är inte högprioriterat när man inte kan sova. 


Det känns inte bra och jag är livrädd att det här ska bli en vana. En dag till innan ny vecka - nya tag. 

Ovido - Quiz & Flashcards