Direktlänk till inlägg 16 april 2015

Lite översyn av ekonomin.

Av puckolina - 16 april 2015 18:23

Jag började som vanligt månaden med stora ambitioner, och eftersom de som vanligt har rasat så tänkte jag påminna mig själv om de stora inköpen jag har gjort den här månaden. 


1 - Jag har gjort min utlovade lilla skönhetskorrigering som gick på *host* 1900 kr och tog 5 minuter. Svindyrt, men jag har velat göra det hela livet och är jätte, jätteglad att det är gjort. 


2 - Jag har varit hos frisören för 1300 kr. Dyrt, men nu har jag en färg och en frisyr som bara kan få vara i många månader framöver utan att jag behöver se för hemsk ut. Totalt fick jag 20% rabatt också. 


3 - Jag har köpt nya träningsskor och ett par nya träningsbyxor. Fick 25% på skorna vilket gjorde att båda gick på 1600 kr. Inte heller något jag är bitter över med tanke på hur mycket jag tränar. 


Total kostnad stora utgifter: 4800 kr. Det är sjukt mycket pengar för så lite saker egentligen.. 


Mindre utgifter: 

1 - Jag har faktiskt varit ordentligt social den här månaden, även om det just nu verkligen inte känns så. Totalt har jag lagt 1100 kr på två biobesök med popcorn, 3 resturangbesök och ett rejält krogbesök med delad taxi hem. 

Det är faktiskt mycket, mycket mindre än vad jag trodde och det känns faktiskt helt okej. Håller jag mig till sådana sociala saker och fortsätter att hålla igen på godis, lyx och vin hemma bara för att jag tycker synd om mig själv så är det helt okej. 


2 - Mat hemma, jobbet etc. 2300 kr. Klart över budget redan nu. Iofs ingår det en hel del inredning i detta, men också mycket onödigt. Även om jag har blivit mycket duktigare på att laga mat för flera dagar i taget, inte slänga etc så finns det helt klart mycket att spara där. 


Överlag känns det som att det faktiskt finns en hel del potential för att styra upp min ekonomi på ett sätt som gör att jag känner mig okej med den. Det kanske inte innebär att jag nödvändigtvis sparar 40% av lönen varje månad, men inte heller att jag använder upp varje krona och lite till. Det kanske bara innebär någon form av nöjdhet och acceptans. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av puckolina - 23 april 2015 21:34

Det blev lite väl sent och lite för mycket vin inatt igen, vilket gjorde att jag fick sova för lite för 4 natten på raken och rent allmänt inte har varit i form idag.    Så den planerade joggingturen sköts upp och sköts upp lite till ända tills j...

Av puckolina - 21 april 2015 17:12

Jag tränade även igår, mest för sällskapets skull. Min kropp ville egentligen bara vila och ta det lugnt och inte ansträngas något mer. Så idag har jag tagit det lugnt och ätit pizza. :p    Jag bestämde mig redan igår för att jag skulle äta pizza...

Av puckolina - 19 april 2015 23:55

Ibland tar jag ett steg bakåt, betraktar mig själv utifrån och förundras över allt som bara händer utan att jag egentligen har någon kontroll över det.    Träningen är ju självklart det mest uppenbara. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt d...

Av puckolina - 19 april 2015 20:46

Helvete vad jag har tränat den här veckan! Alltså.. det är inte riktigt måtta på det. Jag har fått gjort alla pass förutom yoga som jag vill göra på en vecka.. Och nej, det är inte realistiskt att kunna hålla på så här varje vecka. Men det är lite ku...

Av puckolina - 17 april 2015 00:10

Tidigare idag fick jag ett meddelande om att räntan på mitt sparkonto sänks ytterligare till 0,60%. Det är verkligen ingenting och det gör mig en smula irriterad.    Så jag bestämde mig för att lämna en jämn och bra summa där och överföra resten ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se