Alla inlägg den 7 september 2014

Av puckolina - 7 september 2014 17:41

 

Jag älskar att plocka svamp. Det som började som någonting att göra när jag var ute med hunden och inte fick med mig sällskap har förvandlats till en nästan fanatiskt besatthet. Med åren har jag blivit hyfsat duktig och har ganska många sorter som jag känner mig trygg med att plocka och vet att jag tycker om. 


Igår på morgonpromenaden noterade jag en klunga brödticka i närheten av där jag bor och bestämde att de skulle bli middag. Jag skar av foten, panerade i ägg och ströbröd och stekte i ca tio minuter på varje sida. Till det åt vi ris (som perfekt nog var kvar sedan en tidigare dag) och lök. Tyvärr hade vi ingen sallad hemma vilket gjorde att det blev lite grått och trist på tallriken, men oj så gott det blev. 


Sambon var inte riktigt lika exalterad som jag var, men som vardagsmat ska jag nog kunna servera det lite nu och då utan problem. :) Gratis, gott, ekologiskt och nyttigt. Helt perfekt. :)

Av puckolina - 7 september 2014 17:20

¤ Snusa mindre genom att snusa medvetet. Tänka efter innan jag lägger ut och lägger in. Ersätta med en papperstuss då och då. I förlängningen minska beroendet och kanske kunna sluta. 


¤ Dricka mer vatten. Också genom att tänka efter. Är det läsk / saft jag verkligen vill ha just nu, eller går det lika bra med citronvatten eller vanligt vatten. Idenfiera skillnaden mellan snusdrickande och törstdrickande. 


¤ Sluta slentrianköpa tidningar, framför allt när jag jobbar natt. Såå himla mycket roligare blir det faktiskt inte att jag inte lika gärna kan läsa en bok eller googla intressanta artiklar på nätet. 


¤ Ta med eget bubbelvatten när jag jobbar natt. Prova en natt utan energidryck och se om den verkligen alltid behövs. 


¤ Bli duktigare på att säga nej till sambon när han vill vardagslyxa varje dag. Han får köpa sitt godis och äta det själv om han vill. Vi behöver inte köpa lyxiga ostar och gud vet allt flera gånger i månaden. För både hälsan och ekonomin. 


¤ Bli bättre på att ta tillvara på svampen. Inte bara plocka och spara den, utan också äta den. Gratis, hälsosamt och gott. 


Små saker som jag utan problem borde kunna göra som sparar pengar och är bättre för hälsan utan att på något sätt göra avkall på någonting. 



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards