Alla inlägg under september 2014

Av puckolina - 19 september 2014 19:31

Igår tog jag mig iväg ett par timmar med vovven och svampkorgen innan combaten på eftermiddagen. Hem kom jag med rejäla mängder fårticka och huvudingridiensen i kvällens middag: trattkantareller, rimskivling, olivvaxing och frostvaxing. Tillsammans med karl-johan så blev det en underbar pastasås enligt det här receptet.


Fårtickan har jag förvällt i stora bitar och fryst in, förutom ett par stycken som jag panerade och la på knäckebröd som fika före träningen. Åh så gott jag tycker att fårticka är.. Jag måste plocka mycket mycket mer så jag klarar mig till nästa höst. :)


 

Av puckolina - 17 september 2014 22:33

Jag är sjukt sugen på att prova lite nya pass som jag inte har testat förut. Och det är perfekt tid för det nu när alla pass är nya och väldigt många är deltagare är nya. Nästa vecka är jag helt ledig från jobbet och det borde passa rätt perfekt att träna några gånger extra och testa de där nya passen (och gå på de gamla beprövade också förstås). 


Nu kommer det här inte att hända, men om vi ponerar att jag skulle ta mig iväg fem gånger istället för mina vanliga två, så skulle det kunna se ut något så här. 


Måndag (vakar av) - Core 30 min. 

Tis - Total training

Ons - 

Tors - Combat. 

Fre - Pilates

Lör - 

Sön - Bodypump


Det hade varit lite kul om det gick. :p


Av puckolina - 16 september 2014 20:56

Efter jobb och en timme på soffan så fort jag och en vän med våra hundar iväg för att plocka lite rödgul trumpetsvamp. Jag plockade en del för nästan en månad sedan, och då var de jättesmå, så jag hade verkligen gått hopp om att fylla korgen idag. Så blev det verkligen inte.. gud så dåligt med svamp det var. Jag tror inte att det var rådjuren eller eftersom de brukar bita av stammen på hälften, utan tyvärr är det nog så att andra människor också känner till "vårt" ställe. Nåja, jag har en del sedan tidigare och vi fick en promenad i alla fall.. 

 

Hunden har varit oerhört stissig i flera dagar nu.. Jag vet inte riktigt vad det är som är fel. Vi har inte haft någon direkt aktiv period senaste tiden, men såå lugnt har det inte varit heller.. 



Av puckolina - 15 september 2014 22:20

Passet jag var på idag var bodypump.. 


Det finns verkligen olika uppfattningar om bodypump. Och tyvärr mest negativa om man googlar och sorterar bort de som inte är skriva av de som tjänar pengar på passen. Och visst håller jag med om mycket av det som skrivs (det här är ett bra exempel) Det ser man ju väldigt enkelt på själva passen - det är ytterst få vältränade människor som går på bodypump, utan övervägande ganska tunna tjejer. 


Samtidigt så är det inte ett pass jag tänker sluta gå på, oavsett vad olika experter tycker. Framför allt eftersom det är den enda form av styrketräning som jag faktiskt tycker är kul och därför tar mig iväg på. Jag avskyr gymmet över allt annat och även om jag gillar core så är det bara magträning. Även om det inte är en effektiv form av stryketräning så är det i alla fall bättre än inget alls. 


Sen tycker jag ändå att det gör nytta, om än kanske en marginell sådan. Jag får mindre ont, jag får lite större muskler, jag har skitont efter varje pass och det känns verkligen som att jag har gjort något vettigt.. Jag mår helt enkelt bra av det, och det duger för mig. :)

Av puckolina - 15 september 2014 22:13

Bara för att jag var så himla stolt över mig själv för att jag hade tränat mina tre pass trots nattvecka, och bara för att jag mådde så bra av att träna, så tog det självklart stopp veckan efter. Det brukar alltid bli så med mig.. känner jag mig duktig och stolt över någonting så kan jag självklart inte fortsätta att göra det.. 


Jag hade inte ens någon bra ursäkt. Svårt att sova på nätterna, trött på dagarna, prioriterade annat.. Prioriterade att sova när jag väl kunde göra det. Inte ens hunden hade någon rolig vecka.. 


Men, men. Idag har jag i alla fall varit iväg och förhoppningsvis blir den här veckan bättre. Jag måste bara komma ihåg varför jag tränar. 


1 - det är kul!

2 - jag får energi av det. 

3 - jag får mindre ont. 

Av puckolina - 12 september 2014 01:47

 

Ett av min och min mammas favoritsamtalsämnen sedan jag var liten har varit att drömma om vad man skulle göra om man vann storvinsten. Nu har jag inte ens varit nära något sådant någongång och hade jag sparat de pengar jag har spelat bort genom åren så hade det säkerligen blivit mer än vad jag egentligen vill veta. Inte för att jag spelar mycket, men en trisslott här och en tialott där blir rätt mycket när man lägger ihop det. 


Sedan en tid tillbaka så har jag förbjudit mig själv att köpa triss. Framför allt på svenska spels hemsida eftersom pengarna där väldigt snabbt kan ränta iväg mer än avsett. Men också av den enkla anledningen att jag aldrig någonsin vinner något där. Lotto spelar jag faktiskt. Jag köpte några rader för något år sedan på impuls och inom några veckor så vann jag 3000 kr.. Klart det gav blodad tand. Sedan dess har det bara blivit några tjugor, men eftersom jag spelar för ca 200 kr / mån och det oftast blir ungefär 150 som jag betalar själv så tycker jag att det ändå är okej. 


Man vet ju aldrig och den som inte spelar vinner definitiv inte. 


Skulle jag vinna drömvinsten så är planen utstakad och klar i alla fall. Omedelbar uppsägning så klart, och sedan skulle jag satsa på någon form av hundliv för att fortsättningsvis ha en anledning att kliva upp på morgonen och hålla mig sysselsatt. En hel del studier skulle det säkert också bli så att inte kugghjulen rostar ihop fullständigt. 

Av puckolina - 11 september 2014 21:35

Nu har jag ätit champix i tre dagar och imorgon ska jag börja öka upp från en till två 0,5 mg tabletter per dag. Effekten har inte varit lika stark som jag upplevde första dagen (inte underskatta placeboeffekten), men den har faktiskt börjat krypa sig på. Saknaden när jag inte har en snus inne är mindre och jag glömmer bort dem lite längre stunder i taget. 


Sen är ju väldigt mycket vana. Inatt kunde jag inte sova överhuvudtaget och det var jättemycket att göra på jobbet idag. Sömnbrist + stress = fanatiskt snusande. 


Jag ska väl medvetet börja dra ner ordentligt imorgon eller i övermorgon, så kanske jag kan sluta helt redan på dag åtta. :)

Av puckolina - 9 september 2014 23:13

Efter förra veckan kände jag ett desperat behov av att komma ut i naturen och andas frisk luft. Det blev en tur till en sjö några mil från stan där sambon kunde fiska och jag och hunden kunde vandra i skogen och leta svamp. Det blev en förskräcklig mängd karl-johan (som vanligt den här hösten), och resten av korgen fyllde jag med andra soppar (ffa sandsopp) och lite rimskivlingar. Tyvärr hittade jag inget roligare än så, men all svamp är bättre än ingen svamp. 


Jo! Två mini mini taggsvampar hittade jag också. Inget som var värt att ta reda på, men kul att de är på gång i alla fall. 

         

Ovido - Quiz & Flashcards